Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

‘Vergoeding niet-gecontracteerde zorg moet lager’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De hoge vergoeding van niet gecontracteerde zorg belemmert een effectieve zorginkoop. Dat stelt Wynand van de Ven, hoogleraar sociale ziektekostenverzekering bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van de Ven zegt dit tijdens zijn afscheidsrede aankomende vrijdag in Rotterdam.
‘Vergoeding niet-gecontracteerde zorg moet lager’
Premium

Van de Ven pleit ervoor

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Oooohhhh wat word ik toch moe van zo'n iemand als meneer Wijnand van de Ven. Ik werk als zelfstandig gevestigde mondhygiënist(e) in mijn eigen praktijk én in Donksbergen met mensen met een beperking. Als ik op de centen "moet" letten, dan is er niemand meer met een "goede bek met tanden"……Je levert goed werk of niet en daarom moeten we ook allerlei cursussen volgen…wat dat niet kost!!!pffft
   Iedereen moet de kans krijgen om een goed (echt)gebit te hebben. Mensen die dat niet willen gaan toch al niet naar tandarts of mondhygienist. En kijk eens wat er gebeurd als mensen steeds meer zonder eigen tanden moeten leven.
   Kunnen niet meer goed kauwen, slikproblemen, speekselproblemen etc..praten is niet meer als voorheen.
   ik vind kwaliteit veel belangrijker dan de regeltjes van de verzekering, ik heb dan ook met geen enkele maatschappij een contract, en dat bevalt ons allemaal (patiënten en ik)
   bijzonder goed.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom wil deze man langs deze weg de macht van de zorgverzekeraars tov de zorgaanbieders nog verder vergroten. Prijs is al het belangrijkste inkoopcriterium, van kwaliteit hebben verzekeraars nog nooit gehoord. Het gaat ze alleen om verdere schadelastbeperking.

  4. Wat een idioot idee. Verzekeraars zijn meestal alleen geïnteresseerd in de kosten, niet in het welzijn van de patiënt. Zorgverleners zonder contract leveren vaak betere zorg dan gecontracteerde zorgverleners omdat ze veel meer tijd hebben om daadwerkelijk aan de patiënt te besteden. Gecontracteerde zorg moeten hun tijd verdoen met het ophoesten van allerlei administratieve lijstjes.
   Het voorstel van deze meneer maakt tevens een einde aan de vrij artsen keuze. De verzekeraar bepaalt dan de zorgverlener waar je naar toe gaat. Dit is meestal de goedkoopste, niet de beste.

  5. Hij vraagt zich af waarom zorgverleners nog contractueel een prijs afspreken met een verzekeraar als de vergoeding zonder contract zo hoog is.
   Dus met een 10 tot 20% minder lager tarief kan de zorg ook wel geleverd worden? In welke wereld leeft deze man?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.