Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vérian ontslaat 24 medewerkers bij Beeuwkes Thuiszorg

De vakbonden en thuiszorgorganisatie Vérian in Apeldoorn hebben deze week een sociaal plan afgesproken voor de reorganisatie bij de in oktober 2011 overgenomen organisatie Beeuwkes Thuiszorg te Ede. 24 medewerkers zijn boventallig met ingang van 15 maart 2012.
Vérian ontslaat 24 medewerkers bij Beeuwkes Thuiszorg

Vérian en de vakbonden hebben nadrukkelijk afgesproken dat zowel Vérian als de medewerkers volop aan de slag gaan om hen van werk naar werk te begeleiden.

Reorganisatie

Medio januari 2012 heeft thuiszorgorganisatie Vérian haar reorganisatieplan Beeuwkes Thuiszorg bekend gemaakt aan de betrokken medewerkers. Na een intern onderzoek bij Beeuwkes Thuiszorg in Ede bleek een ingreep onvermijdelijk om de continuïteit van zorg te waarborgen. Op basis van het onderzoek is het reorganisatieplan ter advisering voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Beeuwkes Thuiszorg. De ondernemingsraad heeft ondertussen hierover positief geadviseerd.

Formatieruimte

De reorganisatie bij Beeuwkes Thuiszorg behelst dat de administratieve functies op het hoofdkantoor van Beeuwkes Thuiszorg in Ede en de functie van zorgcoördinator vervallen. Door de reorganisatie en de integratie van verschillende diensten van Beeuwkes Thuiszorg binnen Vérian komt er binnen Verian extra formatieruimte beschikbaar. De daardoor vrijkomende vacatures worden aangeboden aan de boventallige medewerkers van Beeuwkes Thuiszorg. Hierover staan afspraken in het sociaal plan. Voor de medewerkers van Beeuwkes die werkzaam zijn in de directe zorg en voor de cliënten van Beeuwkes Thuiszorg heeft deze reorganisatie geen gevolgen. Het streven is de reorganisatie in 2012 af te ronden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vérian reorganiseert Beeuwkes Thuiszorg

Thuiszorg Vérian vergroot marktaandeel

Vérian neemt Beeuwkes Thuiszorg over

Vérian stopt met huishoudelijke hulp

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.