Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkennende gesprekken GGzE met Reinier van Arkel en De Koraal

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen (GGzE) voert gesprekken over mogelijke samenwerking met geestelijke gezondheidszorginstelling Reinier van Arkel groep en de zorg- en onderwijsinstelling Stichting Koraal Groep.
Verkennende gesprekken GGzE met Reinier van Arkel en De Koraal

Dat er gesprekken over samenwerking plaatsvinden, bevestigt Rob van Lee van GGzE. “Het woord fusie gebruiken we nog niet”, zegt Van Lee. “Het traject is nog heel pril. We zijn nog aan het verkennen wat de mogelijkheden en moeilijkheden van een eventuele samenwerking zijn. ”

Aanbieders

Redenen voor GGzE om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken zijn de intrede van marktwerking en de nieuwe aanbieders in de zorg. Of er daadwerkelijk afspraken gemaakt gaan worden zal vermoedelijk eind juni bekend worden.

Reinier van Arkel

De Reinier van Arkel groep is in 1998 gevormd door een fusie van het Regionaal Instituut voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg (RIAGG), het Regionaal Instituut voor Beschermd Wonen (RIBW) en Psychiatrisch Ziekenhuis Reinier van Arkel. Bij de Reinier van Arkel groep werken ongeveer 1450 medewerkers. De zorg van Reinier van Arkel beslaat de regio Brabant.

De Koraal Groep

Het Limburgse De Koraal Groep is per 1 juli ontstaan uit een fusie tussen de stichtingen St. Anna en Saltho. De stichting omvat acht locaties met verschillende functies van instituut tot onderwijsinstelling. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

GGzE opent in 2008 long-care afdeling

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.