Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlies van zes miljoen voor GGZ Drenthe in 2014

Redacteur Zorgvisie
GGZ Drenthe in Assen heeft in 2014 een verlies geleden van ruim zes miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die afgelopen week naar buiten is gekomen. De organisatie voert een herstelplan door om financieel gezond te worden.
GeldTellen400.jpg
Fotolia

De omzet van GGZ Drenthe daalde in 2014 van bijna 164 miljoen euro naar 156 miljoen, zo blijkt uit de jaarrekening. In dat jaar werd er flink gereorganiseerd, in de hoop dat financiële tekorten die in 2013 aan het licht waren gekomen konden worden weggewerkt. Daarbij werden teams en afdelingen heringericht door ze in te krimpen, samen te voegen of af te schaffen. In totaal raakten 85 medewerkers hun baan daardoor kwijt.

Verlies voor 2015
De jaarrekening voor 2015 moet nog worden gepubliceerd, maar ook voor dat jaar worden rode cijfers verwacht. De organisatie presenteerde in november een meerjarenplan dat financieel herstel moet bevorderen. Er moet 23 miljoen euro worden bespaard en er komt een ontslagronde aan waarbij 241 voltijdsbanen zullen verdwijnen. Ook de zorgverlening wordt veranderd: meer focus op specialistische zorg, minder klinische opnames, meer extramurale zorg, kortere behandelingen en betere samenwerking met andere organisaties moet voor verbetering zorgen. ‘We moeten leren werken met beperkte financiële ruimte. Binnen deze kaders zijn het leveren van kwaliteit van zorg en zorgen voor patiëntveiligheid onze belangrijkste doelstellingen’, schrijft de raad van bestuur. Over 2016 hoopt GGZ Drenthe weer zwarte cijfers te behalen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.