Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verloskunde Scheper Ziekenhuis sluit nog niet dankzij UMCG

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen hoeven maandag 11 december de deuren nog niet te sluiten. Dankzij hulp van het UMCG blijven de afdelingen een week langer open.
Scheperziekenhuis

De afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zouden maandag 11 december al de deuren sluiten. Oorzaak is een nijpend tekort aan kinderartsen. Dankzij hulp van onder andere twee kinderartsen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kan de sluiting worden uitgesteld, maakte het ziekenhuis bekend. Ook de verloskamers blijven in ieder geval een week langer in gebruik.

Treant Zorggroep

Ondertussen zoekt het ziekenhuis naar andere oplossingen. Als die er niet komen, zijn zwangere vrouwen uit Emmen en omstreken vanaf maandag 18 december alsnog voor hun bevalling aangewezen op ziekenhuizen in Hoogeveen of Stadskanaal. In heel Nederland zoekt Treant Zorggroep, waar het ziekenhuis deel van uitmaakt, naar artsen om het probleem op te lossen. De provincie Drenthe noemde deze week de dreigende sluiting onacceptabel. Een jaar geleden lekten plannen van de Drentse ziekenhuizen uit om de ziekenhuiszorg te concentreren. Dat is nodig om te voldoen aan landelijke kwaliteitsnormen. Maar de plannen stuiten op de nodige weerstand. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.