Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleeghuis Altenova vraagt of personeel gemotiveerd is

Alle personeelsleden van verpleeghuis Altenova in Arnhem moeten aangeven of zij het nog naar de zin hebben bij het zorgcentrum, dat door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder toezicht is geplaatst. Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander.
Verpleeghuis Altenova vraagt of personeel gemotiveerd is

De komende drie weken wordt gesproken met alle zestig tot zeventig verpleegkundigen en verzorgenden. “Wij willen weten of het hart van de medewerkers nog bij deze groep bewoners ligt”, zegt Piet Hein Jonkergouw, bestuurder van zorgaanbieder Pleyade in De Gelderlander. Altenova is een huis van Pleyade.

Klachten

Het ingrijpen van de IGZ, maar ook klachten van familieleden van bewoners en revalidanten zijn de aanleiding voor de enquête. Jonkergouw: “Niemand die bij ons werkt, heeft de intentie het niet goed te doen. Maar wat we wel zien en horen is dat er medewerkers zijn die niet meer aan een bewoner vragen hoe laat hij naar bed wil of wat hij graag zou willen doen. Als dat gebeurt mis je net dat wat wij van een medewerker vragen.” Ook gaat Altenova familieleden nadrukkelijker bij de zorg betrekken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verpleeghuis Altenova ligt al jaren onder vuur

Zorgvisie Bouwcongres

Hoe financieren zorginstellingen hun zorgvastgoed in de praktijk? Hoe gaan de financiers om met nieuwbouwplannen en waar moeten deze aan voldoen? Hoe houd je de bouwkosten in de hand? Neem daarom deel aan het Zorgvisie Bouwcongres en stel uw vragen aan de ervaringsdeskundigen. Meer informatie en aanmelden.

2 REACTIES

  1. Bestuur: je krijgt het personeel wat je verdient, bottum up bevragen van mensen wat zij van hun werk(omgeving) vinden en hoe zij gefacilliteerd willen worden om hun werk goed te doen lijkt mij trouwens een uitstekende start voor veranderingen voor iedereen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.