Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis Pniël niet langer onder verscherpt toezicht

Redacteur Zorgvisie
Het verscherpt toezicht op verpleeghuis Pniël is opgeheven. De Rotterdamse locatie van de Lelie Zorggroep werd in september vorig jaar door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht gesteld.
Blijeouderen-AdobeStock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Oorspronkelijk werd het toezicht voor acht maanden ingesteld, later werden daar nog twee maanden aan toegevoegd. De IGZ vond dat er ernstige risico’s waren voor de cliëntveiligheid. Zo waren er problemen met de medicatieveiligheid, omdat medewerkers insulinepennen bewaarden in koelkasten die vrij toegankelijk waren en waar ook eten en drinken werd bewaard. Daarnaast werd er medicatie gevonden die al over de houdbaarheidsdatum was. Medewerkers bleken niet goed opgeleid voor het werk met de doelgroep: mensen met lichamelijke aandoeningen en dementie. Ook merkte de inspectie dat medewerkers niet alle incidenten meldden en dat als ze dit wel deden er niet genoeg werd gedaan met de analyse van die meldingen. Tot slot waren de cliëntdossiers niet op orde.

Verscherpt toezicht opgeheven
Inmiddels heeft Pniël deze punten weten te verbeteren, schrijft de IGZ nu. Medewerkers krijgen de komende tijd ondersteuning om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren, waar dat nodig is. Ook worden cliënten en hun vertegenwoordigers betrokken bij de kwaliteitsslag die wordt gemaakt en laten zij nu weten tevreden te zijn met de kwaliteit van zorg. Het verscherpt toezicht is daarom opgeheven.

Dossier Governance In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.