Verpleeghuis verhuurt kamers onder kostprijs

De Utrechtse ouderenzorgorganisatie AxionContinu gaat kamers verhuren aan mensen die een paar dagen willen herstellen na een ziekenhuisopname. AxionContinu vraagt geen commercieel tarief. Integendeel, de organisatie levert erop in.
Verpleeghuis verhuurt kamers onder kostprijs

Bestuurssecretaris René Leideritz: ‘Wij bieden een kamer aan voor 45 euro per dag. Dat is 70 procent van de vergoeding die we daarvoor krijgen.’

Ouderenzorg

Tot 1 januari 2014 konden mensen een beroep doen op de regeling voor respijtzorg. Mensen met een zorgzwaarte van zzp 1 tot en met zzp 3 konden op een tijdelijke verblijfsplek in een ouderenzorginstelling even bijkomen. Sinds dit jaar krijgen die instellingen alleen zzp 4 of hoger vergoed. Zorg voor mensen met een zzp 3 of minder valt onder de Wmo en die is naar de gemeenten gegaan.

Wmo

Leideritz: ‘We zien dat er een

0
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

DELEN
0
22
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.