Verpleeghuisarts mag de wijk in

Specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten mogen patiënten in de wijk helpen. Die zorg valt volgens het Zorginstituut Nederland onder de Zorgverzekeringswet. Met de overheveling naar de ZVW is zeker tientallen miljoenen euro’s gemoeid.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Arts_ouderen_iStock_000019155169_450.jpg
Foto: iStock

‘Extramurale behandeling’ viel tot 2015 onder de AWBZ. Daarna ging het naar een speciale subsidieregeling. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS gaf ondertussen het Zorginstituut Nederland (ZIN) de opdracht te onderzoeken of extramurale behandeling onder de Zorgverzekeringswet valt. Het ZIN concludeert in het rapport Extramurale behandeling ontleed dat dit zo is. De specialist ouderengeneeskunde en de arts voor verstandelijk gehandicapten leveren zorg die valt onder de aanspraak ‘zoals huisartsen plegen te bieden’. Zorgverzekeraars kunnen deze artsen gaan contracteren voor het verlenen van zorg. Het ZIN zal deze inkoop gaan monitoren.

Zorg in de buurt
Tot voor kort verbleef een groot

0
119

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.