Verpleeghuisbestuurders stemmen tegen bezettingsnorm

De leden van ActiZ hebben de leidraad voor een verantwoorde personeelsbezetting in verpleeghuizen afgewezen. In een speciale extra algemene vergadering afgelopen maandag hebben ze de leidraad massaal weggestemd. Het Kwaliteitskader verpleeghuizen kreeg wel steun.
Ouderenzorg_Fotolia_62897236_Subscription_Yearly_XXL_450.jpg
Wat is een goede personeelsbezetting? De sector ouderenzorg worstelt ermee. - Foto: Fotolia

Naar verluidt is de meerderheid van de verpleeghuisbestuurders tegen een bezettingsnorm als die niet gekoppeld is aan een bijbehorend budget. Ze vrezen niet te kunnen voldoen aan een vaste norm voor een bepaalde mix van personeel als ze daarvoor niet voldoende geld krijgen van het zorgkantoor. ActiZ wil inhoudelijk niet reageren op de stemming zolang er nog met andere brancheorganisaties wordt onderhandeld over het Kwaliteitskader verpleeghuizen en de Leidraad verantwoorde personeelsbezetting.

Geen afvinklijstjes
Zowel het Kwaliteitskader verpleeghuizen als de Leidraad verantwoorde personeelsbezetting leiden tot verhitte discussies. Onlangs uitte een deel van de verpleeghuisdirecteuren de angst dat het kwaliteitskader zou leiden

8
164

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.