Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Verpleeghuizen bijbouwen is bijdragen aan het probleem’

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
‘Het is nu alles of niets; ouderen wonen thuis of in het verpleeghuis. Er dienen veel meer tussenvormen te komen’, zegt Marc van Ooijen. Daarom investeert De Zorggroep elke resterende euro in zijn nieuwe koers die moet bijdragen aan de ouderenzorg van de toekomst. De ambitie is stevig: nul verpleeghuisbedden erbij, meer alternatieve woonvormen, ondersteuning van de mantelzorgers en het sociale netwerk en focus op positieve gezondheid.
Marc Van Ooijen En Jos Merx Zv
Marc van Ooijen en Jos Merx ZV, De Zorggroep

Van Ooijen trof bij aankomst als

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ben benieuwd hoe in deze visie het fenomeen van de vereenzaming een plaats kan krijgen. Daarvan is in verschillende gemeenten uit onderzoek gebleken dat dit een serieus issue geworden is. Verzorgingshuizen waren uit, ouderen moesten (en wilden) zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen, maar door het accent in deze visie te leggen bij de zorg zouden de sociale aspecten over het hoofd kunnen worden gezien.

  3. Op zijn best is hier sprake van een slechte definiëring. Verpleeghuizen nemen tegenwoordig alleen nog maar mensen op met een hoge zorgzwaarte, die zelfs met wijkverpleging niet meer thuis kunnen wonen. Het lijkt was alsof de heren verpleeghuizen niet goed kunnen onderscheiden van de al steeds meer verdwijnende verzorgingshuizen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.