Verpleeghuizen: de tijd van polderen is voorbij

De kwaliteitsraad van het Zorginstituut komt nog eind dit jaar met een leidraad voor de personele samenstelling in verpleeghuizen en indicatoren voor de basisveiligheid. Het kwaliteitskader volgt later.
Kremer.Jan.png

Dat schrijft de Kwaliteitsraad donderdag in een brief aan het veld. Voorzitter Kwaliteitsraad Jan Kremer: ‘We zijn nu in een andere fase beland’.

Knopen doorhakken
Omdat de verschillende organisaties in de verpleeghuiszorg er niet samen uit kwamen, heeft het Zorginstituut Nederland de ontwikkeling van een zorgstandaard verpleeghuiszorg overgenomen. De bedoeling bij de ontwikkeling van zorgstandaarden is dat het veld tripartite een conceptzorgstandaard rondom een bepaald onderdeel van zorg aanlevert. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld in de geboortezorg en zorg op de intensive care. Nu is de verpleeghuissector er ook niet in geslaagd. Het gevolg is dat de Kwaliteitsraad

0
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.