Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Atrium verdacht van ontucht

Een 27-jarige verpleegkundige van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen wordt verdacht van seksueel misbruik van twee vrouwelijke patiënten van de psychiatrische afdeling (PAAZ) van het ziekenhuis. Dat zeiden zijn advocaat Dirk Daamen en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag naar aanleiding van een bericht van De Telegraaf.
Verpleegkundige Atrium verdacht van ontucht

De verpleegkundige is door het ziekenhuis op non-actief gezet, maar ontkent het misbruik volgens zijn advocaat. De man werd in maart aangehouden nadat een van beide patiënten aangifte had gedaan. De man zou tijdens nachtdiensten de vrouwen (20 en 34 jaar) elk een keer misbruikt hebben. Dat zou zijn gebeurd in april 2012 en januari van dit jaar.

Onderzoek

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft spermasporen onderzocht in een slipje van een van de patiënten. Die zijn volgens het NFI van de man afkomstig. De rechtbank heeft dinsdag om een contra-expertise gevraagd, omdat er bij advocaat Daamen twijfels bestaan over het onderzoek door het NFI. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.