Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen eisen betere vergoedingen

Waarom krijgen dokters wel kosten voor congressen en vakliteratuur vergoed en verpleegkundigen niet? Terwijl aan verpleegkundigen steeds meer deskundigheidseisen worden gesteld en ze, net als dokters, voor de tuchtrechter kunnen worden gedaagd.

De vakorganisatie Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) eist daarom dat verpleegkundigen in de nieuwe cao voortaan ook vergoedingen krijgen toebedeeld voor verbetering van hun deskundigheid. Ook al is het economische crisis, vindt woordvoerder Monique Roedoe, de werkgevers zullen financiële ruimte moeten bieden aan verpleegkundigen om zich verder in hun vak te bekwamen. “Want deskundigheid is een hot issue binnen de gezondheidszorg.” Sociale partners onderhandelen deze weken over een nieuwe cao voor ziekenhuispersoneel. Daarna komen andere beroepsgroepen aan de beurt. De V&VN wil dat de bepalingen geleidelijk in alle cao’s terechtkomen. (ANP)

Lees ook:

NVZ wil opleidingsfonds verpleegkundigen

‘Verpleegkundigen moeten grote prijs teruggeven’

Verpleegkundigen laten zich extern inhuren

1 REACTIE

  1. Zelf 25 jaar als verpleegkundige in de Zorg werkzaam geweest, nu als secretaris Cardiologie in een alg.ziekenhuis.Verpleegkundigen & Medici zijn de MOTOR van de Zorg in Ziekenhuizen.Het is het Kapitaal van de Zorginstellingen.
    Daar moet je blijven investeren.
    Werkgevers & Vakbonden maak je hard voor je Kapitaal van je Instelling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.