Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen klagen werkgever aan

MAARSSEN - Twee verpleegkundigen gaan een rechtzaak beginnen tegen hun werkgever, het HagaZiekenhuis in Den Haag, in verband met schade die zij opliepen door lachgasgebruik. Dat heeft hun advocaat laten weten aan Nursing.

De verpleegkundigen werkten in het HagaZiekenhuis locatie Rode Kruis op de afdeling verloskunde met het middel Entonox, terwijl zij zelf net zwanger waren. Na de blootstelling aan het gas kregen beiden een kind met een aangeboren afwijking. Uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan lachgas in het eerste trimester van de zwangerschap kan leiden tot misvormingen bij het ongeboren kind.

Dagvaarding

Advocaat Jan Willen Koeleman uit Amersfoort zal namens de verpleegkundigen, hun kinderen en echtgenoten de rechtzaak voeren. “Binnenkort ontvangt het HagaZiekenhuis een dagvaarding, waarna de kantonrechter zich zal buigen over de vraag of het ziekenhuis de verpleegkundigen een veilige werkplek heeft geboden en voldoende instructie heeft geboden over het gebruik van lachgas,” aldus Koeleman.

Niet aansprakelijk

Tot op heden heeft het ziekenhuis altijd het standpunt gehanteerd dat zij niet aansprakelijk is voor de schade die de verpleegkundigen hebben geleden.

Interview

Nursing publiceert in haar juli/augustusnummer een interview met verpleegkundigen Annemiek Eschauzier en Veronica van den Bosch. (Nursing)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.