Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen ontevreden over werkvloer

Redactie Zorgvisie
Incidenten op de werkvloer worden lang niet altijd gemeld, artsen functioneren slecht en er worden fouten gemaakt op gebied van medicijnen en hygiëne. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 670 verpleegkundigen.

Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft aan dat lang niet alle fouten en incidenten worden gemeld. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wordt vaak niet ingelicht bij ernstige fouten. Verder meent 22 procent dat er bij hen op de afdeling een of meerdere artsen werken die slecht functioneert.

Slechte hygiëne

Op hygiënegebied is het ook treurig gesteld volgende de enquête. Meer dan de helft geeft aan zelf regelmatig de emmer met sop ter hand te nemen omdat de schoonmaakploeg te weinig aanwezig is of zijn werk niet goed doet. Een vijfde geeft daarbij aan dat de patiëntveiligheid minimaal wekelijks in het geding is door de slechte hygiëne.

OM

Het Openbaar Ministerie liet in het RTL Nieuws van zaterdag weten dat politie serieuzer om moet gaan met meldingen van mogelijke medische fouten. “We merken dat de politie niet altijd adequaat reageert”, aldus officier van justitie Marjolein Van Eykelen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook

Sterftecijfers nog niet openbaar in 2010

Zorgconsument wil sterftecijfers

Acura MC dwong cliënten fouten te verzwijgen

‘Veel fouten in operatiekamers’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.