Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen schamen zich

Redactie Zorgvisie
Te veel verpleeghuizen kunnen geen verantwoorde zorg meer bieden doordat ze bezuinigen op hun personeel. Dat zegt Marian Kaljouw, de voorzitter beroepsvereniging V & VN vandaag in de Volkskrant.

Volgens Marian Kaljouw weten zorgmanagers niet wat zich op de werkvloer afspeelt. Ze zijn vooral bezig met bureaucratische verplichtingen. “Wij schamen ons heel diep dat we niet de zorg kunnen bieden die we willen”, aldus Kaljouw in de Volkskrant. “Maar we staan met de rug tegen de muur en dat zijn we zat.”

Klachten

Kaljouw weet dat familie van verpleeghuisbewoners met klachten weinig gehoor vindt. Daarom pleit ze ervoor de Nationale Ombudsman ook voor conflicten in de zorg toegankelijk te maken. “De klachtencommissies in verpleeghuizen zijn niet altijd onafhankelijk. En de Inspectie heeft te weinig menskracht om overal achteraan te gaan.”

Falende zorg

Kaljouw reageert op de recente negatieve berichtgeving over verpleeghuizen. In anderhalve week tijd stelden drie tv-programma’s de falende zorg aan de kaak. Terecht, meent ze. Familieleden van thuiszorgbewoners zijn zo verontrust dat ze een landelijke stichting voorbereiden. Bij de initiatiefnemer zijn al honderden meldingen binnengekomen. (De Volkskrant)

Lees ook

Inspectie: kwaliteit verpleeghuizen is verbeterd

Verpleging, Verzorging en Thuiszorg krijgt 6,7

Inspectie: Verbetering verpleeghuizen gaat te langzaam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.