Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Verplichte advieskosten apotheek blijven’

Mark van Dorresteijn
De verplichte advieskosten die apothekers in rekening brengen bij het ophalen van een nieuw medicijn, worden niet geschrapt. Dat stelt minister Schippers, meldt de NOS.
‘Verplichte advieskosten apotheek blijven’

Schippers wil wel overleggen met apothekers over hoe onvrede bij klanten kan worden weggenomen.

Doosjesschuivers

Apothekers verdienden voorheen geld door het scherp inkopen van medicijnen, en de winst daarop, maar daar wil de minister volgens de NOS niet naar terug. ‘Ik sta open voor alle suggesties, maar ik ga niet terug naar doosjesschuivers, zoals we ze oneerbiedig noemden. Een apotheker is een zorgverlener, die betalen we voor zijn extra diensten in de zorg en als deze manier discussie oproept, dan moeten we een andere manier vinden.’

Advieskosten

Sinds 2014 kan het verstrekken van het medicijn en de uitleg ervan niet meer als één zorgactiviteit worden gedeclareerd. Daardoor zien patiënten nu wat ze betalen voor het advies over het gebruik van medicijnen. Vorige maand bleek dat veel apothekersassistenten wekelijks te maken hebben met agressieve patiënten, die niet willen betalen voor de uitleg. Schippers wijst erop dat de apothekers de uitleg daadwerkelijk moeten geven, ‘want anders ga je ze er natuurlijk niet voor betalen’.

1 REACTIE

  1. De praktijk is dat de uitleg marginaal is of dat men vertelt wat je al weet. Als je dit aangeeft gaat men stug door met vertellen en declareert achteraf de kosten.
    Ook bij een hehalingsrecept, waarvan werking etc. bekend is (en je dit aangeeft) worden vrolijk advieskosten in rekening gebracht. Logisch dat dit agressie oproept. Het is volslagen willekeur en onduidelijk wanneer het een adviesgesprk betreft. Kassa voor de apothekers. Dit moet echt anders!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.