Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verslaafde verpleegkundige steelt morfine

Mark van Dorresteijn
Een 53-jarige verpleegkundige heeft vorig jaar behoorlijke hoeveelheden morfine en slaapmiddelen gestolen bij woonzorgcentrum Zuiderhout in Teteringen. Ze heeft dat toegegeven aan onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een tuchtklacht tegen de verpleegkundige indiende.
Verslaafde verpleegkundige steelt morfine

De inspectie wil dat de verpleegkundige haar werk alleen nog mag hervatten onder strikte voorwaarden. De IGZ zegt dat de verpleegkundige vanaf 2003 bij diverse opdrachtgevers is weggestuurd vanwege verslavingsproblemen. Ze verscheen bijvoorbeeld dronken op haar werk. In totaal vier opdrachtgevers vermoedden dat ze uit de medicijnkast stal.

Weer aan de slag

De zelfstandig verpleegkundige legde maandag aan het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg uit dat ze veel uren werkte en dat alleen kon volhouden met middelen. Na de ontdekking van de diefstal heeft ze niet meer als verpleegkundige gewerkt en heeft ze zich laten behandelen voor haar verslaving. Ze zegt nu niet meer verslaafd te zijn en wil weer aan het werk. De inspectie wil als voorwaarde bijvoorbeeld dat ze alleen in teamverband op een afdeling mag werken en niet in de nachtdienst en dat ze haar opdrachtgevers informeert over haar verleden. Het tuchtcollege doet op 28 november uitspraak.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP – Frank van Beek)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Tira. Tira kan zo naar de PvdA; helemaal geslaagd. En maar pamperen (verwennen). Diverse malen gepakt voor verslaving, dronken op het werk, nu morfine-diefstal; nu voor de tigste maal gezegd dat het afgelopen is.
    Nu in teamverband; hoop dat dat niet is in een zorginstelling want daar staat vaker iemand ALLEEN dan in een team. Zou zo maar bij de moeder van Tira kunnen zijn. Droom maar door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.