Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verstappen en Janssen nieuwe bestuursleden ZonMw

Mark van Dorresteijn
Marjolein Verstappen en Richard Janssen zijn per 1 oktober nieuwe bestuursleden van ZonMw. Zij zijn benoemd door demissionair minister Klink van VWS en het algemeen bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Verstappen en Janssen nieuwe bestuursleden ZonMw

Marjolein Verstappen is als lid van de raad van bestuur van Agis Zorgverzekeringen onder meer verantwoordelijk voor zorginkoop en kennisontwikkeling op zorggebied. Ze begon haar carrière bij het GAK, waarna ze overstapte naar de rijksoverheid. Bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Financiën hield zij zich onder meer bezig met het verbeteren van de arbeidspositie van vrouwen, gehandicapten en allochtonen. Bij de gemeente Rotterdam bekleedde ze vervolgens diverse functies, waaronder directeur bedrijf en bestuur bij de GGD. Bij de GGD Amsterdam werkte ze vervolgens acht jaar, waarvan de laatste drie jaar als algemeen directeur. Marjolein Verstappen is tevens lid van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

Janssen

Richard Janssen combineert zijn lidmaatschap van de raad van bestuur van Altrecht GGZ met het hoogleraarschap Economie en Organisatie van de gezondheidszorg aan de Universiteit van Tilburg. Hiervoor was hij onder meer directeur van de GGD Eindhoven en bestuursvoorzitter van Mondriaan zorggroep in Heerlen. Tot voor kort was Janssen secretaris van het bestuur van GGZ Nederland. Janssen is adviseur van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Hij publiceerde tientallen wetenschappelijke artikelen over onder meer marktwerking in de zorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart. Meer over de procedure..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.