Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verwaarlozing in verpleeghuis NEBO’

Mark van Dorresteijn
Verschillende klachten over verwaarlozing van bewoners in het Haagse verpleeghuis NEBO zijn binnen gekomen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de nieuwe directeur van de zorginstelling. Dat meldt dagblad De Telegraaf.
'Verwaarlozing in verpleeghuis NEBO’

Het verpleeghuis, dat gelieerd is aan het Bronovo Ziekenhuis, ontving klachten over bejaarde patiënten die te lang met vieze luiers of ongeschoren gezichten rondliepen, valpartijen met verwondingen tot gevolg. Ook zou een trombosebeen van een hoogbejaarde suikerpatiënte ondanks haar aanhoudende pijnklachten zodanig zijn veronachtzaamd dat het later in het ziekenhuis moest worden afgezet.

Werkdruk

Een woordvoerster van NEBO meldt tegenover het dagblad dat ze niet wil ingaan op de aard van de klachten maar erkent dat “wij niet de zorg kunnen leveren die we zouden willen”. Zij wijt dit aan de bezuinigingen van minister Klink en de toegenomen werkdruk. „Wij moeten 1 miljoen euro bezuinigen op een begroting van 11 miljoen terwijl tegelijkertijd de zwaarte van de zorg enorm is toegenomen”, aldus de zegsvrouw. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

IGZ bekijkt dood bewoner verpleeghuis Zwijndrecht

Verpleeghuis De Kreek onder verscherpt toezicht

Verpleegkundigen vaker in gewetensnood

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.