Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verzakelijking van de zorg zat succes CNO in de weg’

Avatar
Hester Hinloopen
Verpleegkundigen zouden meer bestuursfuncties moeten vervullen binnen zorginstellingen. Dat is de breed gedeelde opvatting binnen het zorglandschap. Recente ontwikkelingen binnen de beroepsgroep, zoals de discussie rondom Wet BIG II, hebben het belang van verpleegkundige inspraak in directies onlangs weer scherp op de kaart gezet. Echter, niet álle verpleegkundigen willen dat, zo bleek uit eerdere interviews met CNO Natasja Cornelissen en CNIO Christine Aberson. In het laatste deel van deze serie praktiserend verpleegkundige en interim V&VN-bestuurder Conny van Velden. ‘Verpleegkunde is altijd een vrouwenberoep geweest, en die bleven overál achter. Hoog tijd om die achterstand in te halen’.
Interim V&VN-bestuurder en praktiserend verpleegkundige Conny van Velden. ‘Verpleegkunde is altijd een vrouwenberoep geweest, en die bleven overál achter. Hoog tijd om die achterstand in te halen'.
Premium

Als V&VN-bestuurslid zijn de werkdagen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.