Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verzekeraars laten 190 miljoen onbenut voor wijkverpleging

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Bij de zorginkoop wijkverpleging 2018 lieten zorgverzekeraars 190 miljoen euro op de plank liggen. Zorgaanbieders moeten steeds vaker nee verkopen, omdat het personeel er niet is. ‘Als deze trend doorzet, kunnen zorgverzekeraars niet meer voldoen aan hun zorgplicht.’
Wijkverpleging Keuze
Foto: Highwaystarz-Photography /Getty Images/iStock

In 2018 was er 3.778 miljoen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Te gemakkelijk om de overheid de schuld te geven. Het probleem ligt veel meer bij de zorginstellingen. Het merendeel is niet in staat een aantrekkelijke prettige werksituatie te creeeren. Gelukkig zijn er wel positieve uitzonderingen. Bijvoorbeeld Home Instead Thuisservice. De medewerkers beoordelen hun werksituatie met een hele dikke 8.5 en zijn trots op hun organisatie en op de wijze waarop ze de zorg voor ouderen kunnen uitvoeren. En wij zijn zijn ook echt trots op onze medewerkers. Dat zijn onze helden, elke dag weer!

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.