Verzekeraars maken vaart met e-health vanwege krappe arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt en de wachtlijsten die ontstaan, zijn voor zorgverzekeraars aanleiding om te versnellen met de opschaling van e-healthtoepassingen. Of het zorggebruik altijd afneemt door e-healthtoepassingen is nog maar de vraag.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
E-healthtoepassing
Foto: M.Dörr & M.Frommherz/stock.adobe.com

Van e-healthtoepassingen wordt veel verwacht, maar het gebruik ervan is nog altijd vrij laag. Uit de e-healthmonitor van Nictiz uit 2018 blijkt dat 14 procent van de zorggebruikers zelf gegevens heeft bijgehouden over hun gezondheid via een website of app. CZ wil graag opschalen en heeft daarvoor een strategisch programma gemaakt. ‘Opschalen van e-healthtoepassingen doen we om meerdere redenen’, zegt directeur zorg Joël Gijzen van CZ. ‘Zoals de zorg doelmatiger maken, bijdragen aan het verlichten van de belasting van zorgverleners gezien de schaarste op de arbeidsmarkt en we willen de kwaliteit van zorg voor de patiënt

1
2685

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. In de praktijk zien we dat de stelling van Chavannes juist is. Eerst de processen begrijpen en aanpassen voordat E-Health wordt geïmplementeerd. Ook Gijzen heeft gelijk dat de klinische effectiviteit, praktische toepasbaarheid en acceptatie door de professional absolute voorwaarden zijn. Verder stelt Gijzen: “We geloven niet dat er veel e-healthtoepassingen zijn die…” Ik nodig hem en zijn CZ collegae die het strategisch plan hebben opgesteld gaarne uit om eens met professionals te spreken over hun ervaringen met E-Health. In de regio NW-Londen (2.3 miljoen inwoners) heeft men veel ervaring opgedaan. Vanwege die ervaring heeft men nu een offerte gevraagd voor heel Londen (8.8 miljoen inwoners) Waarom: Betere zorgkwaliteit, lagere kosten en hogere productiviteit. CZ: “You can practice, what you preach..!”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.