Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN hekelt VWS-register van zorgaanbieders

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is niet blij met de manier waarop het ministerie van VWS en Vektis zorgaanbieders vragen mee te doen met een landelijk register van zorgaanbieders. De brieven zouden onduidelijk zijn en de verzoeken zouden tot een onnodige lastenverzwaring leiden, aldus de brancheorganisatie voor gehandicaptenzorgaanbieders.
VGN hekelt VWS-register van zorgaanbieders

Het ministerie van VWS werkt aan een landelijk register waarin alle zorgaanbieders zijn opgenomen. Het register zal alle vestigingen bevatten waar zorg wordt geleverd onder verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder. Een belangrijke bron om dit register te vullen is het Handelsregister. Om te bereiken dat alle relevante vestigingen van zorgaanbieders worden opgenomen in het Handelsregister heeft VWS voor de zomer aan in totaal tweehonderd zorgaanbieders een schriftelijke oproep gedaan om hun gegevens in het Handelsregister volledig te maken.

AGB code
Tegelijkertijd werkt Vektis aan het nieuwe AGB code register. Dit register is bedoeld voor het ondersteunen van het declaratieverkeer tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars. In het nieuwe AGB code register wordt een relatie gelegd tussen de AGB code en het inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel.

Oplossing
VGN schrijft op haar website: ‘De VGN is van mening dat de nu verzonden brieven niet bijdragen aan duidelijkheid, en dat de gekozen werkwijze voor zorgaanbieders leidt tot een onnodige lastenverzwaring. De VGN heeft inmiddels in BOZ verband dit probleem aangekaart. De komende weken zal de VGN samen met de andere BOZ partners op zoek gaan naar een oplossing die tegemoet komt aan de gerechtvaardigde wens van VWS en Vektis om te komen tot een betrouwbare registratie van zorganbieders en wordt bereikt zonder extra administratieve lasten voor zorgaanbieders.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.