Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VGN wil af van korte contracten zorgkantoor

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil af van de korte, wisselende contracten waarmee zorgkantoren gehandicaptenzorg inkopen. Vandaag publiceert de VGN de resultaten van een onderzoek dat zij deed onder haar leden. Hieruit blijkt dat de administratieve lasten voor zorgaanbieders toenemen door de korte contracten die ieder jaar weer anders zijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VGN wil af van korte contracten zorgkantoor

Instellingen in de gehandicaptenzorg moeten elk jaar voldoen aan nieuwe eisen van vaak meerdere zorgkantoren, zo blijkt uit het VGN-onderzoek naar zorgcontractering. ‘Zorgaanbieders besteden de tijd en middelen die hiermee verloren gaan liever aan de zorg van cliënten’, schrijft Hans Schirmbeck, directeur VGN. ‘Wij pleiten dan ook voor uniformering en meerjarenafspraken, hierdoor kan het inkoopbeleid veel eenvoudiger, eenduidiger en geeft het iedereen meer zekerheid. Zeker met het oog op de plannen van het kabinet voor de zwaardere zorg in onze sector, past het om hier voortvarend mee aan de slag te gaan.’

Kritiek

De meest genoemde kritiek in het rapport

4
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. In ‘lean’ termen moet je op duurzame, lange termijn doelen willen sturen. Dat betekent dat je als zorgaanbieder en verzekeraar ook in die termen in gezamenlijkheid contracteert.

    De kunst is dus om een evenwicht te vinden tussen gedeelde duurzame lange termijn doelen en flexibiliteit om op veranderende vraag en nieuw inzichten te kunnen inspelen.

    Elk jaar verrast kunnen worden met (kennelijk eenzijdige) afspraken is strijdig met duurzaam sturen en met het gezamenlijk zoeken naar oplossingen door partijen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.