Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VGZ weigert maximale tarieven mondzorg toe te passen

Coöperatie VGZ heeft besloten om de maximumtarieven voor tandartsbehandeling niet toe te passen. Dat doet de verzekeraar omdat uit eigen onderzoek blijkt dat de vrije prijsvorming binnen de mondzorg tot een grote prijsstijging heeft geleid.
VGZ weigert maximale tarieven mondzorg toe te passen

“Coöperatie VGZ is voor vrije prijsvorming”, schrijft VGZ in een persverklaring. “Maar wij constateren vanuit recent onderzoek dat vrije prijsvorming nog steeds leidt tot een te grote prijsstijging van ongeveer 9 procent.” Coöperatie VGZ heeft daarom besloten om voor al haar merken (VGZ, Univé Zorg, IZA, UMC en Cares) de maximale tarieven mondzorg niet toe te passen tot het einde van het jaar. Bijvoorbeeld voor het merk VGZ betekent dit afhankelijk van het aanvullende pakket een vergoeding van tachtig procent per behandeling tot 250, 500 of 1000 euro per jaar.

Onderzoek

VGZ heeft de afgelopen maanden voorspeld dat de nieuwe vrije tandartstarieven in 2012 zouden leiden tot een forse kostenstijging. Dit bleek uit onderzoek, gebaseerd op 500 tariefslijsten van tandartsen. Nu heeft de verzekeraar ook de eerste 65.000 binnengekomen declaraties geanalyseerd. VGZ ziet dat het eerder geschetste beeld nog steeds opgaat, namelijk een prijsstijging van ongeveer 9 procent.

Vragen

VGZ heeft van haar klanten vragen ontvangen over vergoedingen rondom mondzorg. “VGZ heeft daarbij gemerkt dat zij het beleid over de maximale tarieven mondzorg niet tijdig heeft gecommuniceerd.” VGZ blijft ook in de toekomst de tandartstarieven monitoren. Op deze wijze wil de zorgverzekeraar haar klanten inzicht geven in de ontwikkeling van de tarieven. Tandartsen met redelijke tarieven komen op de ‘groene lijst’, tandartsen met extreme uitschieters in de tarieven worden aangesproken. Coöperatie VGZ informeert haar klanten en zorgaanbieders de komende weken verder over de gevolgen van deze maatregel. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Koen Suyk )

Lees meer:

VGZ voor negen ton opgelicht door tandartassistent

VGZ vraagt miljoenen terug van ziekenhuizen

NZa: fraudecontrole in mondzorg moet beter

CVZ: ‘Mondzorg kan uit basispakket’

2 REACTIES

 1. Een tandarts heeft zijn tarieven met 400% verhoogd.
  Bij contante betaling is er een korting van 80%. Als dit geen marketing is ?? Geeft de patient dan deze korting ook door aan de verzekeraar al dan niet onder aftrek van enige administratiekosten ??

 2. Lees alle reacties
 3. vgz begint hum te knijpen!
  zelf voor een enkele behandeling als er geen contract is houden ze de beurs gesloten!
  Voorbeelden ten over: Manuele therapie, Dieet etc.
  Heeft aanvullende verzekering wel zin?
  De tandartsen hebben dit onlangs nog bevestigd!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.