Vier directeuren zorg in top tien grootverdieners

Wander Blauw van Zorggroep Noorderbreedte overschrijdt de nieuwe beloningsnorm voor topbestuurders in de (semi-)publieke overheid als bestuurder in de zorg het meest. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant naar publieke topinkomens. Er staan nog drie zorgbestuurders in de top tien.
Vier directeuren zorg in top tien grootverdieners
Foto: ANP Lex van Lieshout

Topbestuurders mogen vanaf 1 januari maximaal de balkenendenorm van 187 duizend euro verdienen. Inclusief extra’s en pensioen komt het bedrag uit op ruim 228 duizend euro. Uit het onderzoek van de Volkskrant blijkt dat vier zorgbestuurders in de top tien van de hoogste inkomens in de publieke sector staan. De zorgsector heeft al actie aangekondigd tegen de ingreep van de overheid in de topinkomens.

Flink erboven

Behalve Wander Blauw van Zorggroep Noorderbreedte – met een salaris van 372 duizend euro – verdienen ook de bestuursvoorzitters van het Diakonessenziekenhuis, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het LUMC in Leiden flink boven de

0
61

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.