Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Viersprong digitaliseert online intake

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Viersprong start dit najaar met een volledige online intakemodule voor kinderen en volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen.
Viersprong digitaliseert online intake
Foto: ANP - Koen Suyk

Voor de digitalisering is een koppeling gerealiseerd tussen het mijnTherapie platform van IPPZ en het elektronisch patiëntendossier (epd) van Care4. Ook is er een koppeling gerealiseerd tussen mijnTherapie en de ROM-vragenlijsten (Routine Outcome Monitoring) van BergOp.

Online intake

De Viersprong realiseert hiermee een volledig online intake. De cliënt kan door middel van de beschikbare informatie op mijnTherapie zich voorbereiden op de intake en lezen over algemene informatie over de Viersprong. Daarnaast kunnen de ROM-vragenlijsten via het portaal ingevuld worden. Op het online platform wordt een uitgebreide intake aangeboden. De cliënt kan hierdoor de benodigde gegevens aanleveren en zich volledig voorbereiden op de behandeling.

Synchroon

De koppeling tussen mijnTherapie en Care4 zorgt ervoor dat cliënten in beide systemen synchroon lopen. Bij het openen van een dossier in het epd wordt automatisch een mijnTherapie-account aangemaakt. Eenmaal ingelogd ziet de cliënt of er ROM-vragenlijsten beschikbaar zijn door de koppeling met BergOp. De ROM-vragenlijsten zijn geïntegreerd in mijnTherapie van IPPZ en kunnen daar ingevuld kunnen worden. De cliënt hoeft nu niet meer op meerdere portalen in te loggen. Niet alleen de cliënt, maar ook verwanten van de cliënt kunnen via hun eigen account op mijnTherapie de ROM-vragenlijsten over een cliënt invullen. De behandelaar kan deze resultaten inzien. Zo kan zowel de cliënt, als de behandelaar voorbereid het behandeltraject starten.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.