Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vierstroom schrijft weer zwarte cijfers

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Vierstroom in Zuid-Holland heeft over 2010 een positief resultaat behaald van 3,3 miljoen euro. Het jaar daarvoor schreef de organisatie een verlies van 5,6 miljoen. Voor 2011 verwacht de organisatie de winst verder te verhogen naar 4,5 miljoen.
Vierstroom schrijft weer zwarte cijfers

Volgens de organisatie heeft het resultaat alles te maken met de overdracht van activiteiten, de reorganisatie van thuiszorg en sanering van overhead in 2010. Bestuurder Van den Oever: “Wij hebben medio 2009 na twee slechte jaren, de knop intern drastisch omgedraaid: Vierstroom wordt kleiner maar gaat beter zorgen voor chronisch zieken en kwetsbare ouderen in deze regio. Dat betekende bijvoorbeeld het afstoten van de jeugdgezondheidszorg, het stoppen met de eigen winkels en het uitvoeren van de huishoudelijke zorg met derden.”

Kleinschaliger werken

De organisatie is tevens gestart met kleinschaliger werken in de thuiszorg met buurtteams van gemiddeld 13 à 14 verpleegkundigen en verzorgenden. “Iets wat onze cliënten en onze medewerkers bijzonder toejuichen”, meent Van den Oever. “Maar deze operatie kost ons veel inspanningen in opleidingen en het aantrekken van hoger gekwalificeerd personeel. Ook in de verpleeg- en verzorgingshuizen van Vierstroom zijn flinke inspanningen gepleegd om de kwaliteit te verhogen, bijvoorbeeld door meer opleidingen en de introductie van een elektronisch cliëntendossier en voorschrijfsysteem. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaf medio 2010 nog kritische signalen af maar concludeerde begin 2011 gelukkig dat de zorg in Zoetermeer weer op orde was.”

Bouwprojecten

De directie van Vierstroom ziet de publieke financiering van de activiteiten door overheidsingrijpen in de toekomst afnemen. Van den Oever: “Vierstroom zal ondernemend blijven in de zorg in deze regio, ongeacht wat de overheid met de AWBZ voorheeft. Zo wordt bijvoorbeeld het vastgoed in een aparte vennootschap ondergebracht zodat het straks mogelijk is om private investeerders te betrekken bij toekomstige bouwprojecten.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Collectief ontslag bij Vierstroomzorgring

Vierstroom verliest 700 Wmo-klanten

Van den Oever wordt bestuurder bij Vierstroomzorgring

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Hr.van den Oever heeft slecht geluisterd naar de medewerkers die dagelijks zich een slag in de rondte rennen in de wijk en nu ook nog allerlei zaken eigen moeten gaan maken die onbekend terrein waren,die worden straks overstelpt met extra (administratief)werk ,pure bezuiniging en een extra aanslag op je prive .Dan heb ik het nog niet eens over de cursus en coachingsuren en het doorlezen en eigen maken van de info ,thuis op de pc.De klienten weten nog van niks ,wat wij ook op mogen vangen als het mis gaat.De lantaarnpalen hebben wat bedacht (buurtzorgconcept) en de kampvuurtjes flakkeren.Zouden we nu zelf een bonus krijgen als het allemaal positief uitpakt??
    Wij medewerkers houden ons hart vast,want Variant (het nieuw opgezette bedrijf met inval/uitzendkrachten ) heeft al toegezegd dat pas in 2013 alles goed gaat draaien ,als het meezit.Leuk voor de wijkteams ,die moeten maar afwachten of ze op vakantie kunnen en ziekte kunnen opvangen ,ons team heeft ook maar 10 vaste krachten met verschillende nivos en contracturen ,20% word geleverd door Variant ,hopen we.Hr.v/d Oever mag dan positief praten ,wij moeten het nog zien.Voorlopig hoor ik nog weinig gejuig en veel zorgelijke geluiden.

  2. Lees alle reacties
  3. Eindelijk weer zwarte cijfers na jaren van geblunder, kop in het zand, bezuinigingen op kwaliteit en waarschuwingen van IGZ? Dat is een geweldige prestatie! Geef het bestuur een fantastisch salaris voor deze uitzonderlijke prestatie van 200.000 euro. Oh nee wacht, dat kregen ze al, ook toen ze het zo slecht deden…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.