Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Vierstroom werft personeel met zorggame

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Vierstroom wil personeel werven met de game Who Cares!. Het spel moet werkzoekenden spelenderwijs leren wat het werken in de zorg inhoudt, wat er allemaal bij komt kijken en wat Vierstroom te bieden heeft.
Vierstroom werft personeel met zorggame

Vierstroom zet de nieuwe wervingsmethode in om beter aan te sluiten op de veranderende omgeving en interesses van werkzoekenden. Volgens de organisatie speelt social media een grote rol. ‘Zo’n 41 procent van de werknemers in de VVT-sector is actief op Facebook, Hyves en Twitter. Om hen te bereiken is het belangrijk aansluiting te vinden bij hun normale mediagebruik; zij zijn namelijk niet actief op zoek naar vacatures. Een laagdrempelige game kan mensen prikkelen, testen en attenderen op Vierstroom als zorgaanbieder en als werkgever.’

Who Cares!

De game daagt spelers uit om zelf de zorg te organiseren aan cliënten in de thuiszorg of een woonzorgcentrum. De handen dienen letterlijk uit de mouwen gestoken te worden. En net als in de praktijk is daarbij het soepel samenwerken met collega’s belangrijk. Daarmee scoort een speler punten. En natuurlijk is goed oog hebben voor de wensen en behoeften van de cliënten essentieel. Communicatie, coördinatie en eigen verantwoordelijkheid worden spelenderwijs getoetst. Allemaal elementen die terug te vinden zijn in de visie van Vierstroom op zorgverlening.

Met goede zorg verovert de speler letterlijk en figuurlijk de ‘hartjes’ van de cliënten en bereikt daarmee een hoger spelniveau. Na elk behaald level stimuleert de game de speler om naast de vacatures van Vierstroom ook de informatie op de site te bekijken over onder meer de flexibele werkvormen, de leermogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden.

Speel het spel

Het spel is zowel op de website als op de Facebookpagina van Vierstroom te vinden.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Vierstroom )

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Leuk is ook dat het bestuur is geworven met het spel : MONOPOLY !!! Ze gaan voortdurend (langs) AF , krijgen alleen maar geld en telt de gevangenis niet mee . Optioneel is nu het derivatenbeurs- en bankspel , zonder verliesoogmerk. Bankiers zijn overigens de (werldkampi) OENEN in dit spel met als negatief risico : winstgarantie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.