Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf beste gehandicaptenzorgaanbieders

Vijf gehandicaptenzorgaanbieders presteren duidelijk beter dan de andere. Ze hebben tevreden klanten en werknemers. Ook hun financiële situatie is goed.

Dat blijkt uit het brancherapport gehandicaptenzorg ‘Weten voor beter’ van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. In de benchmark zijn 109 instellingen met elkaar vergeleken op het gebied van cliënten- en medewerkerstevredenheid en hun financiële prestaties. Op alle drie de onderdelen waren er A, B en C-scores te behalen. Slechts vijf instellingen slaagden erin om in alle drie de categorieën een A-score te behalen. Dat zijn: Promens Care (Assen), Noorderbrug (Groningen) Interakt Contour (Hengelo), PSW (Roermond) en JP van den Bent Stichting (Deventer).

Cliënten tevreden

Over de hele linie gemeten zijn cliënten tevreden over de gehandicaptenzorg. Cliënten zijn gelukkig met het wonen op een eigen kamer. Ook zijn ze tevreden over de persoonlijke verzorging. Wel willen ze meer zeggenschap over de indeling van hun dagelijkse leven.

Hoge werkdruk

Werknemers zijn ontevreden over de hoge werkdruk en de personeelsbezetting. Ook de interne communicatie en het loopbaanperspectief zijn voor verbetering vatbaar.

Financiën

De financiële situatie van de gehandicaptenzorgaanbieders is niet rooskleurig. Maar liefst een kwart van de onderzochte instellingen scoorde in 2006 een negatief resultaat. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Links:

‘Noodklok luidt voor gehandicaptenzorg’

Damen: ‘Gehandicaptenzorg balanceert op de grens’

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.