Vijf succesfactoren voor regionale zorgnetwerken

In een serie van drie artikelen zetten Wilfrid Opheij en Astrid van Dijk uiteen wat bijdraagt aan een duurzame en effectieve regionale samenwerking in een netwerk. In deel 1 en 2 beschrijven zij de waarde van regionale netwerken en waar zij vastlopen. In dit laatste deel presenteren ze vijf onmisbare ingrediënten voor succes.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
regionaal zorgnetwerk
Foto: Mathisworks/iStock

Regionale netwerken worden steeds belangrijker maar belanden na een enthousiaste start vaak in een ‘netwerkdip’. Wij zijn op zoek gegaan naar de ingrediënten van duurzame en vitale zorgnetwerken. Op basis van onze ervaringen in verschillende netwerken hebben we vijf ingrediënten geïdentificeerd die onmisbaar zijn voor een goed functionerend netwerk.

1. Gemeenschappelijk beeld van de populatie en wezenlijke regionale vraagstukken

Regio’s verschillen qua populatiedynamiek, partijen, leiderschap en vraagstukken. Wanneer in regio’s een goede regioanalyse is gemaakt die door de netwerkpartners wordt gedeeld, biedt dit veel houvast. Wat op te pakken, vanuit welk maatschappelijk belang en wat is de urgentie .

0
1164

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.