Regionale samenwerking behelst meer dan besparing

Regionale samenwerking in netwerken is nodig maar vraagt veel van de samenwerkende partijen. Wilfrid Opheij en Astrid van Dijk zetten in een serie van drie bijdragen uiteen wat bijdraagt aan een duurzame en effectieve samenwerking. In deel een waarschuwen zij voor een te beperkte kijk op de waarde van het netwerk.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
regionaal zorgnetwerk
Foto: Mathisworks/iStock

Arbeidsmarktproblematiek, geriatrische revalidatie, goede dementiezorg, vraagstukken rond jeugd, de herstelbeweging voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, voldoende eerstelijnsbedden, meekijkconsult door specialisten, de aanpak van preventie en positieve gezondheid, en nog veel meer thema’s spelen in iedere regio. Dat noopt organisaties tot samenwerking in allianties zoals Salland United, Gezond Veluwe, MijnZorg, Bestuurstafel Gezond Utrecht, Alliantie Santé-Blauwe Zorg, Netwerk 100, SIGRA en zo meer.
Behalve overeenkomsten zijn er ook sterke verschillen tussen de regio’s. Drenthe is echt anders dan Utrecht-stad. Zuid-Limburg of Rotterdam, dat maakt echt uit. Regio’s verschillen in populatie, aanbieders en samenwerkingshistorie En dus verschillen ze wat betreft bovengenoemde thema’s

0
781

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.