Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Virtual reality bij therapie seksueel kindermisbruik

Annelies Vermeulen
Het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam zet virtual reality in bij een nieuwe therapie voor slachtoffers van seksueel kindermisbruik. Bij de behandeling bouwen deelnemers zelf een virtuele wereld.
Virtual reality bij therapie seksueel kindermisbruik

Bij de nieuwe therapie ligt de nadruk op het structureren en concretiseren van herinneringen aan het seksueel kindermisbruik. Het programma wordt op de computer bij de slachtoffers thuis geïnstalleerd.

De therapie is grotendeels gebaseerd op effectief bewezen cognitieve gedragstherapie en bestaat uit acht sessies van ongeveer één uur. Een uitgebreide en gebruiksvriendelijke handleiding ondersteunt deelnemers bij het uitvoeren van deze sessies. Voorafgaand aan de therapie is er een meting van de klachten en een één-op-één introductie met de therapie en het therapiesysteem op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierna doorlopen slachtoffers op vaste momenten gedurende vier weken thuis de therapie. Aan de gratis behandeling is een onderzoek gekoppeld waarbij de effectiviteit van de therapie wordt onderzocht. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

TU Delft ontwikkelt therapie met virtual reality

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.