Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Visitatieverslagen per 2010 beschikbaar voor bestuur

Mark van Dorresteijn
De Orde van Medisch Specialisten heeft besloten om per 2010 de conclusies en aanbevelingen van de verslagen van de kwaliteitsvisitaties ter beschikking te stellen aan raden van bestuur en stafbesturen van ziekenhuizen.
Visitatieverslagen per 2010 beschikbaar voor bestuur

Medisch specialisten zijn primair verantwoordelijk voor de medisch specialistische zorg, maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij de raad van bestuur. Het stafbestuur heeft hierbij een essentiële coördinerende rol. In de praktijk delen gevisiteerde maatschappen al regelmatig de conclusies en aanbevelingen van de visitatieverslagen met hun raad van bestuur en stafbestuur. “Maar met dit besluit bieden zij hun raad van bestuur en stafbestuur structureel een belangrijk handvat om hun verantwoordelijkheden inzake de kwaliteit van zorg waar te maken”, aldus de Orde.

Visitaties

Maatschappen worden eens per vijf jaar verplicht gevisiteerd door speciale teams van de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten. Op dit moment stimuleren sommige verenigingen maatschappen om de visitatierapporten door te sturen aan hun stafbestuur en raad van bestuur, terwijl andere dat niet doen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Orde: ‘Visitaties medisch specialisten openbaar’

Klink kort medisch specialisten met 512 miljoen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.