Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vitras/CMD stopt compleet met huishoudelijke hulp

Vitras/CMD stopt definitief met het leveren van huishoudelijke hulp. De zorgorganisatie gaat in geen van de gemeenten waar zij nu nog huishoudelijke hulp leveren meedoen aan nieuwe aanbestedingen.

Op 1 oktober 2009 loopt het contract van Vitras/CMD in De Bilt af. Op 1 januari 2010 lopen de contracten in Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en IJsselstein af. De organisatie zegt voor de huidige tarieven in de thuiszorg niet rendabel goede thuiszorg te kunnen leveren en sluit daarom geen nieuwe contracten meer af. Omdat het bedrijf met een verlies zit, wordt de verlieslatende activiteit huishoudelijke hulp nu compleet opgedoekt.

Hulp bij het huishouden

Vitras/CMD heeft aan de ondernemingsraad advies gevraagd over de voorgenomen reorganisatiemaatregelen. Dit plan heeft steun van de ondernemingsraad gekregen. Samen met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen, daarin zijn faciliteiten voor medewerkers afgesproken. Daarnaast heeft Vitras/CMD voor alle huishoudelijke hulpen een Mobiliteitsbureau opgericht. Directeur Ella van Lingen van Vitras/CMD: “Ik vind onze keus heel spijtig voor onze cliënten en medewerkers, maar wij vinden Hulp bij het Huishouden een vak en dat heeft een prijs. De dienstverlening die Vitras/CMD wel op een verantwoorde manier kan aanbieden, zetten wij voort. In de verzorging en verpleging van cliënten thuis verandert dus niets.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Vitras stopt met huishoudelijke hulp in de Bilt

Vitras/CMD en Sensire blijven samenwerken

Vitras Thuiszorg blijft in Zeist

Vijftig thuishulpen van Vitras toch niet ontslagen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.