Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ViVa!-personeel houdt salaris

Thuiszorgorganisatie ViVa! Zorggroep kan vijftien zieke thuiszorgmedewerkers niet terugzetten in salaris. Dat heeft de kantonrechter in Haarlem bepaald.
ViVa!-personeel houdt salaris

De uitspraak van vorige week in een zaak tussen Abvakabo FNV en ViVa! is de nieuwste ontwikkeling in de nasleep van het massaontslag van vierhonderd ViVa!-medewerkers juli vorig jaar. De ontslagen medewerkers kregen na hun ontslag een baan aangeboden met dezelfde functieomschrijving als voorheen, maar in een lagere schaal. Een groep van vijftien zieke medewerkers mocht niet van het UWV ontslagen worden. ViVa! wilde hen daarop terugzetten in salaris. Advocaat Bert van Leeuwen van de vakbond noemt de uitspraak een “duidelijk signaal dat werknemers niet achteruit kunnen in salaris voor exact hetzelfde werk”. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Roos Koole)

Lees meer:

Geen ontslag voor medewerkers ViVa! Zorggroep

BiOns thuiszorg wil ViVa!-personeel overnemen

ViVa!-personeel toch akkoord met salarisverlaging

Statenfracties uiten zorgen loonoffer ViVa!

1 REACTIE

  1. Zieke werknemers , al dan niet terecht ,houden hun salaris . Empathische doorwerkenden leveren salaris in voor hetzelfde werk?? Dat is nou marktwerking !! Duidelijk VOC-mentaliteit.
    Moet er in 2012 Zorg zijn naar rato van het beschikbaar gestelde geld , of moet er geld zijn voor de benodigde Zorg??
    Kan de ZORG nog zieker ogen en worden ?? Ja , wacht maar op de verdere marktwerking !! Vooral de politieke JSF- blinden zijn ongeneeslijk!! Overigens moet naast de dierenpolitie ook maar een ZORGpolitie komen. Later leuk voor een nieuwe parlementaire commissie ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.