Vlaamse verpleeghuiszorg: goede kwaliteit met minder tijd en geld

Vlaamse verpleeghuizen scoren met 35 tot 40 procent minder uren en financiële middelen nagenoeg gelijk op kwaliteit van zorg als de Nederlandse verpleeghuiszorg. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Gupta Strategists naar de verpleeghuiszorg in Nederland en Vlaanderen.

De totale kosten voor een verpleegdag bedragen in Nederland 205 euro, ten opzichte van 150 euro in Vlaanderen. Hiervoor ontvangen cliënten respectievelijk 17 en 12 uur zorg per week. Het verschil in kwaliteitsscore tussen de zorg in de twee gebieden is beperkt. De verpleeghuizen in Nederland scoren met een 7,9 iets hoger op kwaliteitsindicatoren gericht op cliëntervaring dan de Vlaamse, die een 7,5 halen. Bovendien is Vlaanderen verder in het meten van kwaliteitsindicatoren die gericht zijn op veiligheid. Ook meten de Vlaamse verpleeghuizen een breder spectrum van cliëntervaringen. Gupta Strategists adviseert in het rapport Verpleeghuiszorg in Nederland en Vlaanderen: wat

0
942

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.