Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volker Wessels en Imtech niet in Consortium

MAARSSEN - Volker Wessels en Imtech nemen niet deel aan de onderhandelingen van het Ziekenhuis Consortium met het Slotervaartziekenhuis. Het bouw- en het ict-bedrijf kijken de kat uit de boom en besluiten in een later stadium of ze alsnog van de partij zijn.

Eind april besloot het Slotervaartziekenhuis de alliantieonderhandelingen met het VU medisch centrum af te breken en in zee te gaan met het Ziekenhuis Consortium.

Deelname Imtech

Twee jaar geleden werd het Ziekenhuis Consortium opgericht door Sturkenboom & partners, Volker Wessels en Imtech. Zowel Volker Wessels als Imtech hebben echter besloten om niet deel te nemen aan de onderhandelingen met het Slotervaartziekenhuis. Al sluit Imtech niet uit dat het in een later stadium zich alsnog bij de onderhandelingen zal aansluiten.

Onderhandelingen

Jos van der Meer van EMG Partners voert namens het Ziekenhuis Consortium de onderhandelingen met het Slotervaartziekenhuis. Volgens Van der Meer is hierbij ook een participatiemaatschappij betrokken waarvan hij de naam nog niet kan geven.

Slotervaart financieel niet gezond

Van der Meer beseft dat het Slotervaartziekenhuis er financieel niet goed voor staat. “Er moet duidelijk gesaneerd worden.” Toch accepteert hij de bezuinigingsopdracht van 20 miljoen euro die de verzekeraars de drie ziekenhuizen in Amsterdam-West hebben opgelegd. Het betekent dat het Slotervaartziekenhuis plusminus zeven miljoen moeten bezuinigen. (bron: ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.