Voor miljoenen aan zorgobligaties op het punt van uitgifte

De eerste twee zorgorganisaties staan op het punt om emissies te doen van zorgobligaties. Dat zei Aad Koster van ActiZ op Zorgvastgoed 2015 afgelopen donderdag in Amersfoort. Met iedere emissie zal tussen de vijf en tien miljoen euro aan vreemd vermogen worden opgehaald.
Voor miljoenen aan zorgobligaties op het punt van uitgifte

Welke twee zorgorganisaties eind 2015 of begin 2016 obligaties zullen uitgeven, kan scheidend branchedirecteur Koster nog niet zeggen. ‘Het zijn partijen die de uitgifte hebben ingebed in hun vastgoedstrategie en die op deze nieuwe manier beleggers willen aantrekken om te investeren.’ ActiZ is partner van NL Zorgobligatie. Dat is het vereenvoudigd programma voor de uitgifte van obligaties. Met dit programma hoopt ActiZ de samenleving nauwer te betrekken bij de zorg en ondersteuning voor ouderen. Aan de obligatie is ook een crowdfunding-formule gekoppeld. Koster: ‘Zo kunnen niet alleen beleggers op de beurs investeren maar kunnen ook particulieren zorgobligaties kopen. De

1
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.