Voor miljoenen aan zorgobligaties op het punt van uitgifte

De eerste twee zorgorganisaties staan op het punt om emissies te doen van zorgobligaties. Dat zei Aad Koster van ActiZ op Zorgvastgoed 2015 afgelopen donderdag in Amersfoort. Met iedere emissie zal tussen de vijf en tien miljoen euro aan vreemd vermogen worden opgehaald.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Voor miljoenen aan zorgobligaties op het punt van uitgifte

Welke twee zorgorganisaties eind 2015 of begin 2016 obligaties zullen uitgeven, kan scheidend branchedirecteur Koster nog niet zeggen. ‘Het zijn partijen die de uitgifte hebben ingebed in hun vastgoedstrategie en die op deze nieuwe manier beleggers willen aantrekken om te investeren.’ ActiZ is partner van NL Zorgobligatie. Dat is het vereenvoudigd programma voor de uitgifte van obligaties. Met dit programma hoopt ActiZ de samenleving nauwer te betrekken bij de zorg en ondersteuning voor ouderen. Aan de obligatie is ook een crowdfunding-formule gekoppeld. Koster: ‘Zo kunnen niet alleen beleggers op de beurs investeren maar kunnen ook particulieren zorgobligaties kopen. De

1
79

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Nu maar hopen dat er sprake is van een initiele businesscase (uiteindelijk onafhankelijk van de oude collectieve kostprijs) die aansluit bij de inkomsten van de burger zodat er sprake is van verantwoord en duurzaam ondernemerschap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.