Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Voormalig TSN-directeur neemt thuishulpen TSN over

Joan Jonkers was commercieel directeur van TSN Thuiszorg en neemt nu als directeur van AtHomeFirst de thuishulp in Emmen en Groningen over. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
tsn400.jpg

‘Halverwege vorig jaar begon het mis te gaan met TSN en moest ik nadenken over een nieuwe stap. Ik wilde het graag op mijn eigen manier proberen in deze boeiende wereld van thuiszorg’, zegt Jonkers in een interview met het Dagblad van het Noorden. Haar gloednieuwe bedrijf AtHomeFirst neemt op 25 april cliënten en medewerkers van TSN over in drie gemeenten, Emmen, Groningen en Apeldoorn. ‘Het is nu best spannend maar we denken dat we het slimmer en handiger kunnen organiseren zodat we het financieel wèl gaan redden. Al zal de thuishulp nooit een vetpot zijn.’

Nieuwe BV
Jonkers ging vorig jaar in zee met de First Company Group, een werkmaatschappij van zorgbedrijven in Huis ter Heide die tot dan vooral actief was in de consultancy, detachering van personeel en in het medisch advies. ,’Ze hielden zich beleidsmatig ook al bezig met gemeenten en de thuiszorg en hadden al de ambitie om zelf ook in de thuiszorg te stappen. We besloten met een nieuwe BV van de grond af aan iets neer te zetten.’

De Blok
Terwijl Buurtzorg van Jos de Blok aan alle gemeenten waar TSN actief was een aanbod deed het werk over te nemen, maar dan wel met een extra subsidie, besloot AtHomeFirst zich op een beperkt aantal gemeenten te richten. Met dat verschil: AtHomeFirst vroeg geen extra subsidie. ‘We hebben bewust alleen deze drie gemeenten gekozen omdat we wel vertrouwen willen hebben in het beleid van een gemeente voor een langere periode’, zegt Jonkers.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.