Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Voorstel op tafel voor vrijwillige nullijn’

Marit van Os
Het kabinet praat met de thuiszorgorganisaties en de vakbonden over een vrijwillige nullijn voor de medewerkers in deze sector. In ruil daarvoor zouden dan zo veel mogelijk banen overeind blijven. Ingewijden hebben dat donderdag gezegd volgens het ANP.
‘Voorstel op tafel voor vrijwillige nullijn’
Foto: ANP Evert-Jan Daniels

Door het beleid van het kabinet dreigen er volgens Abvakabo en andere vakbonden 100.000 banen te verdwijnen in de thuiszorg. Dat komt doordat het kabinet wil bezuinigen op het geld dat gemeenten krijgen voor thuiszorg aan ouderen en chronisch zieken en gehandicapten. Het gaat om ruim 1 miljard. Volgens bronnen proberen de partijen er voor zaterdagmiddag uit te komen. De Federatieraad van de vakcentrale FNV, waarin de aangesloten bonden vertegenwoordigd zijn, beslist dan over het sociaal akkoord dat bonden, werkgevers en kabinet vorige week hebben gesloten. De Abvakabo dreigt tegen te stemmen als het banenverlies in de thuiszorg niet van tafel gaat. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.