Voorstel Winstuitkeringsverbod zorgverzekeraars opnieuw naar Tweede Kamer

De drie indieners van het wetsvoorstel Verbod op winstuitkering door zorgverzekeraars hebben hun wetsvoorstel aangepast en opnieuw ingediend bij de Tweede Kamer. Het stond daar 5 september op de agenda van de procedurevergadering.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
winstuitkering zorgverzekeraars
Fotolia

In het vernieuwde voorstel staan verduidelijkingen van de definities aangaande winst, vermogen en uitkeren van winst. Ook de toezichtstaak van de Nederlandse Zorgautoriteit en de verslaglegging van zorgverzekeraars zouden beter zijn omschreven.

Winstuitkeringsverbod

De kern van het wetsvoorstel is om in de Zorgverzekeringswet te bepalen dat het een zorgverzekeraar verboden is winst uit te keren aan aandeelhouders, leden of werknemers. Dus het geld dat bedoeld is voor de zorg moet behouden blijven voor de zorg, de opbouw van reserves of voor premieverlaging. Renske Leijten (SP), Hanke Bruins Slot (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA) dienden hun wetsvoorstel voor de eerste keer

0
652

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.