Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Voorzitter raad van toezicht De Bruggen moet opstappen’

MAARSSEN - Bestuursvoorzitter Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW vindt dat de voorzitter van de raad van toezicht Adri Vermeer van gehandicaptenzorginstelling De Bruggen moet opstappen. Aanleiding is een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg.

Het Scheidsgerecht besliste onlangs dat ex-bestuurder Paul Glaser van De Bruggen in Zwammerdam niet verwijtbaar heeft gehandeld. Glaser was door de raad van toezicht van De Bruggen aansprakelijk gesteld voor de financiële schade die de instelling zou hebben geleden door beslissingen genomen door de ex-bestuurder. Glaser had in 2002 en 2004 onroerend goed gekocht en was in 2004 een samenwerkinsovereenkomst aangegaan zonder toestemming van de raad van toezicht. De Bruggen zou hierdoor tonnen schade geleden hebben.

Consequenties

Oomen kan niet beoordelen of Glaser fouten heeft gemaakt. “Maar als dit het geval zou zijn, dan had de raad van toezicht daar onmiddellijk consequenties uit moeten trekken en niet twee, drie jaar later stennis lopen maken.”

Opstappen

Nu het Scheidsgerecht Glaser vrijpleit, vindt Oomen dat in ieder geval de voorzitter van de raad van toezicht moet opstappen. “Als dat niet gebeurt, dan neem ik de hele raad van toezicht niet meer serieus.”

Zondebok

Oomen heeft de indruk dat de raad van toezicht door de cliëntenraden in het nauw is gedreven en daarom Glaser als zondebok naar voren heeft geschoven. “Dit soort bestuurders is meer verknocht aan hun zetel dan dat ze zich afvragen of ze nog waarde hebben voor de organisatie.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees ook:

Bestuurder niet aansprakelijk voor geleden verlies

‘Aansprakelijkheid bestuurders aangescherpt’

Commissie Scheidsgerecht beoordeelt schending code

Ouders slepen De Bruggen voor de rechter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.