Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorzitter Vita Nova verwerpt kritiek

Voorzitter Van Osch van de raad van bestuur spreekt van een zeer uitzonderlijke situatie over de Ossenaar die drie dagen lang dood in een verpleeghuis lagVoorzitter Vita Nova verwerpt kritiek. Hij heeft in de vele jaren dat hij in de gezondheidszorg werkzaam is, nog nooit meegemaakt dat iemand zo teruggetrokken wilde leven.

De bewoners en medewerkers van Vita Nova hebben “redelijk rustig” op het overlijden van de man gereageerd. Slechts enkelen kenden hem. Aldus Adri van Osch, bestuursvoorzitter van Zorg voor Ouderen Maasland, waar Vita Nova onder valt

Geen verband

Van Osch is niet onder de indruk van de kritiek. “Er is geen enkel verband met de personeelssituatie”. De man wilde geen verzorging, zodat het personeel niets voor hem hoefde te doen. Hij is bereid in te gaan op het verzoek van NU.91 tot een gesprek.

Arcares

Arcares, brancheorganisatie van verpleeghuizen, spreekt van een uitzondering en heeft de indruk dat het verpleeghuis zorgvuldig heeft gehandeld. “Niettemin is sprake van een zeer betreurenswaardige gebeurtenis en is het goed dat de inspectie nagaat of inderdaad de nodige zorgvuldigheid is betracht”, reageert Arcares.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.