Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Vrije ondernemerschap specialisten bedreigd

Medisch specialisten dreigen hun positie van vrije ondernemer kwijt te raken na 2015 als ze het declaratierecht kwijtraken. De Orde van Medisch Specialisten voorziet grote onrust.
Vrije ondernemerschap specialisten bedreigd
Foto: Stock Xchng

Vrijgevestigde medisch specialisten danken hun een positie als vrije ondernemer aan een vrijstelling van het ministerie van Financiën. Maar die loopt in 2015 af. Eventuele voortzetting daarvan is afhankelijk van het recht van medisch specialisten om zelf rekeningen te sturen naar verzekeraars of patiënten.

Declaratierecht vervalt

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) adviseert in het conceptrapport Integrale tarieven medisch specialistische zorg 2015 echter om het declaratierecht voor artsen te laten vervallen. De NZa wil dat recht voorbehouden aan instellingen met een vergunning voor de Wet toelating zorginstellingen (WTZi), omdat die eisen stelt aan de bedrijfsstructuur en controleerbare bedrijfsvoering. In de praktijk zijn

14
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.