Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vrouwen vaker naar huisarts

Redactie Zorgvisie
Huisartsen krijgen meer vrouwen dan mannen over de vloer. 77 procent van de vrouwen is in 2012 bij de huisarts geweest, tegenover 66 procent van de mannen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Vrouwen vaker naar huisarts

Het is niet alleen zo dat er meer vrouwen naar de huisarts gaan dan mannen, ze gaan ook vaker. Vooral in de leeftijdsgroep 16 tot 40 jaar is het verschil groot. Dat vrouwen vaker naar de huisarts gaan, komt volgens het CBS doordat ze gemiddeld ouder worden dan mannen. Ook spelen specifiek vrouwelijke klachten mee rond borsten, baarmoeder, zwangerschap en anticonceptie.

Tandarts

Vrouwen gaan ook iets vaker dan mannen naar de tandarts. Ruim driekwart van de Nederlanders gaat minstens een keer per jaar naar de tandarts. Dat aantal is sinds het begin van deze eeuw nauwelijks veranderd. Vanaf 55-jarige leeftijd neemt het tandartsbezoek af. Van de mensen van 75 en ouder gaat nog slechts 45 procent wel eens naar de tandarts. Dat komt volgens het CBS doordat meer mensen een kunstgebit hebben.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.