Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc haalt 246 miljoen binnen voor bouwprojecten

Het VU medisch centrum in Amsterdam heeft met een consortium van banken een kredietarrangement getekend ter waarde van 246 miljoen euro. Met dit bedrag worden bouwprojecten en investeringen voor de komende vier jaar gefinancierd.
VUmc haalt 246 miljoen binnen voor bouwprojecten

Het consortium van banken dat het krediet verstrekt, bestaat uit Deutsche Bank Nederland, Bank Nederlandse Gemeenten en de Rabobank. Het grootste project is de Westflank, een nieuw gebouw ten westen van het medisch centrum, waarvoor de eerste werkzaamheden deze maand al zijn gestart. De Westflank biedt ruimte aan de volledig nieuwe spoedeisende hulp, die met een opnamecapaciteit van 120 patiënten per dag de grootste van Nederland wordt.

Bedden op de Westflank

Daarnaast wordt de Westflank de nieuwe locatie van partner GGZ inGeest voor de klinische opname en ambulante zorg van patiënten met psychische problemen. Ook komen in de Westflank gastenverblijfkamers voor familieleden van patiënten van VUmc. De Westflank wordt in 2012 in gebruik genomen.

Cancer Center Amsterdam

Het tweede project is de bouw van het VUmc Cancer Center Amsterdam – diagnose en behandeling. In deze polikliniek sneldiagnostiek oncologie komen verschillende units voor onderzoek en dagbehandeling, maar ook ruimtes waar de patiënten zich met familieleden kunnen terugtrekken. De bouw van de polikliniek start nog deze maand en zal in juli 2011 gereed zijn. Daarnaast zal de huidige intensive care worden verbouwd; de ic krijgt een koppeling naar het traumacentrum en de operatiekamers. De intensive care wordt uiterst modern ingericht en zal voldoen aan de allerlaatste eisen op het gebied van (patiënt)veiligheid. Ook wordt ook in de ruimte extra aandacht besteed aan een patiëntvriendelijke aankleding. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Operatiekamers VUmc uit voorzorg dicht

VUmc opent depance in Hoorn

Alzheimercentrum VUmc gaat uitbreiden

‘Efficiënter bouwen tegen hoge vastgoedlasten’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.