Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc verbetert aanpak intensive care

Het VUmc in Amsterdam heeft een plaatsvervangend hoofd aangesteld op de intensive care voor volwassenen. Het plaatsvervangend hoofd, Hans van der Spoel, gaat samen met afdelingshoofd Armand Girbes aan de slag om de zorg aan patiënten te verbeteren. Dat liet het VUmc maandag weten.
VUmc verbetert aanpak intensive care

Eind vorig jaar zei de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat de samenwerking tussen enkele medisch specialisten op die afdeling moest verbeteren. Nadat een patiënt was overleden onder omstandigheden die vragen opriepen, stelde de IGZ een zogenoemd calamiteitenonderzoek in. Daaruit bleek dat er “structurele samenwerkingsproblemen” zijn tussen een aantal medisch specialisten en de ic-afdeling. Het ziekenhuis beloofde toen beterschap.

Communicatie

Van der Spoel wordt het eerste aanspreekpunt voor de patiëntenzorg op de intensieve zorg. Bovendien moet Van der Spoel zorgen voor betere communicatie tussen de afdeling en andere artsen in het academisch ziekenhuis. Hij werkt nu in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

Intensieve zorg

Het ziekenhuis gaat ook meedoen met het landelijk registratiesysteem waardoor het makkelijker wordt de kwaliteit van de intensieve zorg te vergelijken. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Erik van ’t Woud)

Lees meer:

Cees Veerman wordt voorzitter toezicht Stichting VU-VUmc

VUmc: ‘Onze IC is veilig’

VUmc ‘headhunt’ verpleegkundigen

VUmc neemt maatregelen na onderzoek IGZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.